Днес в село Караджалово тържествено беше открита паметна плоча на родния дом на генерал-майор Иван Й. Хубенов – дългогодишен офицер от Х пехотен Родопски полк, герой от Първата и Втората Световна война. Тази година се навършват 130 години от рождението му, а на 24 май – 58 години от смъртта му.

На събитието присъстваха заместник-министърът на отбраната Генерал от запаса Радостин Илиев, Секретарят на област Пловдив Георги Янев, Полковник Стефан Паскалев, Кметът на община Първомай Николай Митков, Мариана Колева - кмет на с. Караджалово и много граждани.

Инициативата за поставяне на паметната плоча е на Георги Кременаров. Духовният отец на селото и настоящ собственик на къщата Петър Петков извърши водосвет.

Георги Кременаров запозна присъстващите с живота и делото на генерал-майор Иван Хубенов. Той призова официалните лица от общината да внесат предложение за наименуването на улица или площад на името на Иван Хубенов, посветил целия си съзнателен живот на Отечеството и на българската армия.

Кметът присъства на откриването на паметна плоча в памет Иван Хубенов Кметът присъства на откриването на паметна плоча в памет Иван Хубенов Кметът присъства на откриването на паметна плоча в памет Иван Хубенов Кметът присъства на откриването на паметна плоча в памет Иван Хубенов Кметът присъства на откриването на паметна плоча в памет Иван Хубенов