Днес, на церемония в София Тех парк, кметът на общината Николай Митков получи грамота като победител в Националния конкурс „Кмет на годината 2021” в категорията „Градска среда”, раздел „Средна община”.

   След оспорван онлайн-вот, на специално създадената за националния конкурс платформа - kmetnagodinata.bg, в периода от 27 септември до 13 октомври 2021г., гражданите на Община Първомай изразиха своята позиция и оцениха работата на кмета и направеното до момента по отношение на градската среда.

   „Няма по-голяма оценка от тази на хората, които са те избрали! Този приз е стимул и трябва да продължим в същия дух. Още много трябва да се направи, но се надявам с общи усилия, постоянство и упоритост да се справим с всички предизвикателства!” – каза Николай Митков след награждаването.

   Конкурсът ,,Кмет на годината“ е инициатива, която стартира в България през 2013г. Чрез нея, след национално онлайн допитване, всяка година се отличават най-добрите градоначалници. Провежда се в седем категории, в три раздела. Надпреварата се организира от националната медия Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg - единствените медии, чието основно внимание е насочено към работата на всичките 265 общини, с над 120 000 служители.

    За осем години конкурсът ,,Кмет на годината“ се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите. И нещо по-важно - превърна се в средище на идеи за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин.

Кметът на общината Николай Митков е победител в конкурса „Кмет на годината 2021” в категорията „Градска среда”, раздел „Средна община” Кметът на общината Николай Митков е победител в конкурса „Кмет на годината 2021” в категорията „Градска среда”, раздел „Средна община”