В Деня на Земята – 22 април, Община Първомай, съвместно с „Булекопак” АД осъществи кампания по озеленяване под надслов „Мисли зелено! Събирай разделно! Засади растение!”

    Еко градинки с петунии и тагетис  засадиха  децата от ДГ „Осми март”, ДГ „Марица”, ДГ „Пролет” и ДГ „Първи юни” в дворовете на детските си градини, заедно със служители от общината и представители от „Булекопак“.

    Проявата се подкрепя от кмета Николай Митков, чиито приоритети са разделното събиране на отпадъците и ранното възпитание на децата да пазят природата и да се грижат за дръвчета и цветните площи в градините.

    В оформянето на екоградинките децата се включиха с ентусиазъм. Всички засадиха по едно коренче с  цвете, а след това поляха с лейки градинката.

     С кампанията „Мисли зелено! Събирай разделно! Засади растение!“ целим да популяризираме ползите от разделното събиране на отпадъци и сред най-малките жители на общината по интересен и достъпен за тях начин и заедно да обогатим растителността в дворовете на детските заведения, като предразположим децата сами да полагат грижа за градинките. За нас е важно да разговаряме с най-малките за ползите от разделното събиране на отпадъци, тъй като чрез тях тази информация достига и до техните родители и  близки, които децата привличат за участници в разделното събиране. Но най-важното е, че самите деца стават съпричастни към опазването на околната среда и се научават да се отнасят отговорно към отпадъците.

Стартирахме кампания по озеленяване в детските градини съвместно с „Булекопак” Стартирахме кампания по озеленяване в детските градини съвместно с „Булекопак” Стартирахме кампания по озеленяване в детските градини съвместно с „Булекопак” Стартирахме кампания по озеленяване в детските градини съвместно с „Булекопак”